» Tijdelijke Plaatselijke Regels

Tijdelijke Plaatselijke Regels

Tijdelijke Plaatselijke Regels per 4 april

1. “Plaatsen in Fairway”
Staat op het bord tot nader bericht. Betekent dat een bal op enig kort gemaaide gedeelte op fairwayhoogte of lager mag worden opgenomen na te zijn gemarkeerd, mag worden schoongemaakt en moet worden teruggeplaatst binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligplaats maar niet dichter bij de hole. De speler mag de bal slechts 1 keer plaatsen.
Het betekent dus dat je tijdens het spelen niet meer mag plaatsen in het “Algemeen gebied”. Dus niet meer in semi-rough en rough (gras zijnde of struiken/bomen) en ook niet je bal schoonmaken.

2. “Plaatsen op de green”
Als gevolg van (beluchtings)gaten en kale plekken op de greens.
Op de green mag een bal die in of op een (beluchtings-) gat of kale plek ligt geplaatst worden op de dichtstbijzijnde plek, maar niet dichter bij de hole, waar de belemmering wordt ontweken.
Let op : geen relief van een gat of kale plek als deze zich op de speellijn (“Line of play”) bevindt en daarmee dus niet cirkelen!

3. Bunkers
Toelichting: Reden van deze tijdelijke plaatselijke regel is, dat er door de COVID-19 maatregelen, geen harken aanwezig zijn in de bunker. Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek in de bunker binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligging van de bal, niet dichter bij de hole. De speler mag de bal slechts 1 keer plaatsen.

4. Tractorsporen en (opgevulde) boomgaten
Omdat er al kapwerkzaamheden hebben plaatsgevonden zijn er op een aantal locaties in de baan tractorsporen en boomgaten die al dan niet opgevuld zijn.
Indien je bal in of op een tractorspoor ligt mag je dit spoor ontwijken (zonder strafslag).
Indien je bal in of tegen een (opgevuld) boomgat ligt mag je deze plek ontwijken (zonder strafslag)
Dichtstbijzijnde punt bepalen voor stand en swing en dan binnen 1 stoklengte bal droppen. Dus niet plaatsen.

5. Gaten in de grond.
Locatie: Hole 1 en 7,
Hole 1: in de rough (gras) rechts van de fairway voor en rondom de 3 bomen die voor de fairwaybunker staan
Hole 7: in de rough links van de fairway, gerekend vanaf de 150 meter paal tot voorkant green.

Indien uw bal in een gat in de grond ligt, mag u deze belemmering ontwijken door de bal op te nemen en zonder straf droppen binnen 1 clublengte van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering (referentiepunt) maar niet dichter bij de hole.
U mag uw bal schoonmaken voor het droppen.
Let op: U mag er niet zomaar vanuit gaan dat de bal verloren is in een gat zoals hierboven beschreven. Hiervoor moet het bekend of praktisch zeker zijn dat de bal in een gat in de grond verloren is. Zonder die kennis of zekerheid moet de speler handelen volgens Regel 18 (verloren bal). Dat wil zeggen een nieuwe bal slaan, met 1 strafslag, op de plek waar de oorspronkelijke bal het laatst werd gespeeld.
Let op met het lopen in deze stukjes rough. Een enkel is snel verzwikt!

En wat altijd geldt: Repareer a.u.b. uw divots en pitchmarks. Divots repareren is dus overal behalve op de afslagplaats.
Dit is geen vrijblijvendheid maar maakt 100% onderdeel uit van het golfspel. Gewoon doen!
Het is niet alleen uw baan, maar ook onze baan.

Veel plezier!