Broekpolder International Open

for English

De Pro Golf Tour keert – na 10 jaar afwezigheid – weer terug naar Nederland. Onder de naam ‘Broekpolder International Open’ organiseert Golfclub Broekpolder van 5 t/m 7 juli 2018 een toernooi op deze Pro Golf Tour (PGT). We zijn uiteraard blij en trots dat we onze ervaring in het organiseren van internationale toernooien mogen inzetten voor dit PGT toernooi en zo de professionele golfsport en Golfclub Broekpolder kunnen promoten.

Het Broekpolder International Open biedt bezoekers een uitgelezen kans om jonge getalenteerde golfpro’s uit heel Europa van dichtbij aan het werk te zien. Sommigen van die spelers zullen later wellicht grote namen in de internationale golfsport worden en wedstrijden op het hoogste niveau winnen.

Springplank naar professional golf

De PGT komt op de ladder van het Europese golf onder de European Tour en de Challenge Tour en wordt alom beschouwd als een springplank naar professional golf. Het niveau is hoog omdat er kwalificatie gespeeld moet worden om speelrechten te krijgen. Meer over de PGT en een overzicht van deelnemers is te vinden op www.progolftour.de.

De PGT heette tot 2012 de EPD Tour. Joost Luiten begon er zijn profcarrière in 2007, won daar een toernooi en promoveerde via de Challenge Tour door naar de European Tour. Ook Martin Kaymer is ooit op de EPD Tour begonnen.

Jonge talentvolle pro’s uit Europa strijden een jaar lang in circa 20 toernooien door heel Europa. Voor het prijzengeld van € 30.000 per toernooi en de Order of Merit. De top 5 aan het eind van het seizoen kwalificeren zich voor de Challenge Tour het volgende seizoen. Als een speler drie toernooien in een seizoen wint, promoveert hij direct naar de Challenge Tour.

Volg ons op Social Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan via Facebook, Instagram en Twitter.

@gcbroekpolder