Broekpolder International Open

Golfclub Broekpolder organiseert van 5 t/m 7 juli 2018 het ‘Broekpolder International Open’, een toernooi op de Pro Golf Tour. Deelnemers komen uit vele landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland. Op de ladder van het Europese golf komt de Pro Golf Tour onder de European Tour en de Challenge Tour. Veel professionals beginnen op de Pro Golf Tour, maar het niveau is hoog omdat er kwalificatie gespeeld moet worden om speelrechten te krijgen. Meer over de Pro Golf Tour is te vinden op www.pga.de/schedule-latest.html.

Het is voor het eerst dat de Pro Golf Tour voor een toernooi naar Nederland komt.

Drie van de professionals van Broekpolder spelen momenteel op de Pro Golf Tour:
– Dylan Boshart (www.dylanboshart.nl): een overwinning
– Maarten Bosch (www.maartenbosch.nl): een overwinning
– Axel Geers (www.axelgeers.com)

De Pro Golf Tour was tot 2012 bekend onder de naam EPD Tour. Joost Luiten begon zijn profcarrière in 2007 op de EPD Tour, won daar een toernooi en promoveerde via de Challenge Tour door naar de European Tour. Ook Martin Kaymer is ooit op de EPD Tour begonnen. De organisatie is gevestigd in München (D) en gelieerd aan de Duitse PGA.

Jonge getalenteerde professionals uit heel Europa strijden een heel jaar in ca. 20 toernooien door heel Europa voor het prijzengeld van € 30.000 per toernooi en de Order of Merit. De bovenste vijf aan het eind van het seizoen kwalificeren zich voor de Challenge Tour het volgende seizoen. Als een speler drie toernooien in een seizoen wint promoveert hij direct naar de Challenge Tour.

Een mooie kans om deze jonge getalenteerde golfprofessionals uit heel Europa van dichtbij aan het werk te zien, waarvan sommigen later misschien bekendheden worden en wedstrijden op het hoogste niveau winnen. Er zullen veel Nederlandse professionals meespelen, waarvan sommigen op uitnodiging van onze organisatie als ze geen speelrechten op de Pro Golf Tour hebben. Ook zullen er een aantal Nederlandse topamateurs meespelen.

Programma

dinsdag 3 juli Oefendag
woensdag 4 juli Pro-am met gasten
donderdag 5 juli Eerste ronde met 150 spelers
vrijdag 6 juli Tweede ronde met 150 spelers
zaterdag 7 juli Finale ronde met 40 spelers (+ gelijke score)

Social

              @gcbroekpolder

Contact

email progolftour@golfclub-broekpolder.nl
website www.golfclub-broekpolder.nl