» Pro-am, een sfeerimpressie

Pro-am, een sfeerimpressie

Door Roman Henke 

Woensdagochtend vroeg stond het parkeerterrein al vol met auto’s van vooral Duitse, Franse, Belgische en Nederlandse spelers op de Pro Golf Tour. Vanmiddag om 12:00 uur start de pro-am met 28 teams met ieder een professional en drie amateurs, maar de hele dag blijven de driving range en putting green druk bezet met spelers die niet aan de pro-am meedoen maar zich voorbereiden op de start op donderdag. Christopher MacLean, de nummer twee van vorig jaar, draait wat stroef dit seizoen en staat momenteel rond de 50e plek op de Order of Merit. Wie weet kan hij de komende dagen op Broekpolder zijn seizoen weer een boost geven.

In de pro-am start amateur Bas Hesselink op hole 9. Zijn eerste slag is een ijzer 5 die in een keer de hole in duikt, een hole in one dus! Het is niet zijn eerste, dit kunstje heeft hij nu voor de vierde keer geflikt. Het levert hem eeuwige roem, een rondje champagne van Rolf Muntz en een cheque van € 300 op, te besteden bij de RS GolfShop van Ramon Schilperoord. Doel van de pro-am is om de sponsors te bedanken voor hun bijdragen, maar het helpt ook de pro’s om de baan nog een keer te spelen. Format is scramble en beste bruto teamscore is een rondje 59 van het team van pro Darren Walkley, de huidige nr. 14 op de Order of Merit.

Mattias Ruprecht is een van drie referees die al vroeg in de baan rondloopt. Hij vertelt dat afstandsmeters niet zijn toegestaan voor de spelers en dat door de eikenprocessierups en kale plekken rondom de bunkers relief mag worden genomen en dat de bal geplaatst mag worden binnen een stoklengte. De greens zullen op de toernooidagen redelijk snel zijn, waarschijnlijk stimp 10-10,5.

De pro-am wordt afgesloten met een goede barbecue en veel gezelligheid. Veel pro’s blijven er ook bij, maar gaan toch eerder weg dan de sponsors want morgen moet er serieus gespeeld worden.

Om 07:30 op donderdagochtend gaat het toernooi dan echt van start. De Nederlanders Berry Jole (op hole 1) en Philip Bootsma (op hole 10) slaan als eerste af.