» Peter Melching 10e in Italiaans Amateur

Peter Melching 10e in Italiaans Amateur

bron: Redactie GOLF.NL 20 maart 2016

Melching 10e in Italiaans Amateur

Peter Melching is tiende geworden in het Italiaans Amateur Kampioenschap op Circolo Golf Is Molas.

Er stonden zes Nederlanders aan de start van het toernooi over 72 holes in Zuid-Italië. Na Peter Melching, die met -4 (72-74-69-69) een top-10-notering behaalde, deed landgenoot Vince van Veen het het beste met rondes 71-71-69-76 voor een totaal van -1 (gedeeld 18de).

Severiano Prins (75-71-71-73) eindigde in de middenmoot van de spelers die de cut (+7) na 36 holes overleefden. Zijn totaal van +2 was goed voor een 27ste plaats.

Rody Haije, Pierre Verlaar en Martijn Horters overleefden de cut na 54 holes niet. De eindzege ging, met een marge van vier slagen, naar Victor Veyret uit Frankrijk met -14.

Dames

De enige Nederlandse dame die deelnam aan het amateurkampioenschap op Garlenda Golf Club, Romy Meekers, eindigde op de gedeeld 26ste plaats. De 18-jarige speelster van Amelisweerd noteerde een goede eerste ronde (72) in het door regen naar 54 holes ingekorte toernooi, maar moest na rondes 80 en 76 genoegen nemen met een totaal van 228 (+12) en een plaats in de top 30.