» Nieuwe routing Golfbaan Broekpolder

Nieuwe routing Golfbaan Broekpolder

Nu de NGF de tijdelijke holes opgemeten heeft, en het mogelijk is om bij passende omstandigheden de baan weer een qualifying status te geven, deelt het Bestuur mede, dat besloten is de baan een andere routing te geven, om het spelplezier te maximaliseren.

De nieuwe routing van de baan is als volgt:

 1. Een ronde begint op de 10e hole – 10 t/m 18 worden gespeeld als de eerste 9
 2. Vanaf de 18e loopt men naar de 5e hole, om de 2e negen te beginnen
 3. Vanaf de (huidige) 9e hole (dan de 14e) loopt men een korte afstand naar de huidige 1e hole, en speelt men de huidige 1e t/m 4e hole als 15 t/m 18.

Het bestuur heeft besloten deze routing in te voeren om de volgende redenen:

 1. Degenen die 9 holes willen spelen, spelen de 9 holes die in de beste staat zijn, eerst.
 2. Idem dito voor degenen die 14 holes willen spelen. Dit gebeurt in de winter sowieso vaker, en 14 is ook het aantal holes voor de IJsvogel trofee.
 3. De “slechtste” holes (de huidige 1 t/m 4), met de meeste GUR, modder en hinder, zullen het minst bespeeld worden.
 4. De loopafstanden tussen de holes zijn de kortst mogelijke, en veel korter dan nu, waardoor een ronde minder tijd zal kosten:
  1. Afstand naar de nieuwe 1 is kort (is nu de 10e)
  2. Afstand van de huidige 9e naar de huidige 1e (dan van 14 naar 15) is kort
  3. Men verliest de lange loop van de huidige 4 naar de huidige 5;
 5. De routing resulteert in een grotere veiligheid ten opzichte van de situatie nu, als je naar de huidige hole 1 loopt. Dat is nu niet alleen een lange wandeling, je loopt ook achter of voor de tijdelijke green van 9 langs, met mogelijk gevaarlijke situaties tot gevolg. Het is nu heel goed mogelijk dat als je op de tee van 9 staat, plotseling iemand onder en tussen de bomen rond de green ziet opduiken, die op weg is naar de 1e tee. Vanaf de tee is dat lastig te zien, en je moet ook goed opletten als je naar de tee van 1 loopt, de tee van 9 is tussen de bomen door ook lastig te zien.
 6. De grond rond de huidige 9e green zal veel minder belopen worden. Die krijgt het nu zwaar te verduren, als alle spelers via die route naar de huidige 1e hole lopen.

Ingangsdatum:

Deze routing gaat in op dinsdag 9 november aanstaande, de baan is daarmee ook weer Qualifying. De nieuwe scorekaarten zijn dan beschikbaar en de teebox-borden zijn voorzien van de nieuwe hole-nummering.  De hole-afstanden staan vermeld op de scorekaart. De looproutes tussen de holes onderling worden aangegeven met de bordjes “next tee”.