» Broekpolder International Open: Nicolas leider met -9

Broekpolder International Open: Nicolas leider met -9

Vrijdag: Nicolas Maheut leidt met -9, elf Nederlanders in de finale

De Fransman Nicolas Maheut (foto rechts) is op vrijdagavond met -9 de leider op het Broekpolder International Open. Op vier slagen (-5) staat Fernand Osther uit Venlo tweede, waarna een groep van vier spelers op -4 volgt, namelijk Christopher MacLean (Schotland), Philip Bootsma (Nederland), Frank Daux (Frankrijk) en amateur Rodi Vlasveld (Nederland). Vervolgens drie spelers met -3, waaronder Maarten Bosch (foto links onder) en Robin Kind.

De cut ligt op +3 en dat betekent dat clubprofessional James Doughtie (foto midden) in de finale speelt met zijn score van +2. Ook Ramon Schilperoord heeft de cut overleefd, maar had daarvoor wel een bizar slot van zijn ronde nodig met vijf birdies op de laatste zes holes. Hij moest er even inkomen, zullen we maar zeggen.

In totaal spelen er 11 Nederlanders in de finale morgen, waarvan acht professionals en drie amateurs. Zie ook de volledige score.

De start van de finale is morgen om 8.00 uur, de laatste flight wordt verwacht om ca. 14.00 uur binnen te komen, dus kom op tijd kijken! Entree is gratis.