» Broekpolder International Open 2019

Broekpolder International Open 2019

Golfclub Broekpolder organiseert van 11 tot 13 juli 2019 voor de tweede keer het “Broekpolder International Open”, een toernooi van de Pro Golf Tour. Spelers komen uit vele landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland, Schotland, Marokko, Egypte en Nederland,

Pro Golf Tour

In het Europese golf, is de Pro Golf Tour net onder de European Tour en de Challenge Tour en het is een officieel kwalificatietoernooi. Vele professionele golfers zijn gestart op de Pro Golf Tour. Het toernooi heeft een hoog niveau omdat er ook een qualifying school is waar speelrechten voor de Pro Golf Tour kunnen worden verdiend.

Vier professionals van Broekpolder zullen meespelen op het toernooi:

Tot 2012 werd de Pro Golf Tour georganiseerd onder de naam EPD Tour. Joost Luiten is zijn professionele carrière gestart in 2007 op deze EPD Tour: hij won een toernooi en was via de Challenge Tour gepromoveerd naar de European Tour. Ook Martin Kaymer startte bij de EPD Tour.

Het hoofdkantoor van de Pro Golf Tour heeft zijn basis in München, Duitsland, en is gekoppeld aan de PGA Duitsland.

Meer over Pro Golf Tour

€ 30,000 prijzengeld

Jonge en getalenteerde professionals uit Europa spelen in ongeveer 20 toernooien in Europa voor 30,000€ prijzengeld per toernooi en voor de Order of Merit. De top 5 aan het einde van het seizoen kwalificeert zicht voor deelname aan de Challenge Tour in het volgende seizoen. De winnaar van drie toernooien gedurende het seizoen wordt direct gepromoveerd naar de Challenge Tour.

Een mooie gelegenheid om deze getalenteerd jonge golfers van dichtbij te zien spelen. Zij zouden op een dag beroemd kunnen zijn en toernooien van het hoogste niveau kunnen winnen. Er gaan uitnodigingen van onze organisatie naar Nederlandse golfprofessionals met speelrechten op de Pro Golf Tour en ook zullen een aantal Nederlandse topamateurs door middel van een wild card worden uitgenodigd.

Schema

Dinsdag 9 juli Oefendag
Woensdag 10 Juli Pro-am met gasten
Donderdag 11 Juli Eerste ronde met 150 spelers
Vrijdag 12 Juli Tweede ronde met 150 spelers
Zaterdag 13 Juli Finale met 40 spelers (+ ties)

Volg ons op Social Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan via Facebook, Instagram en Twitter.

              @gcbroekpolder