» Informatie voor leden over het Broekpolder International Open 2019

Informatie voor leden over het Broekpolder International Open 2019

Komende week vindt het Broekpolder International Open 2019 plaats, ons toernooi op de Pro Golf Tour. In deze Nieuwsbrief geven we praktische informatie.

Programma

  • Maandag 8 juli ’s middags onofficieel oefenen door spelers
  • Dinsdag 9 juli officiële oefendag voor de 156 spelers
  • Woensdag 10 juli ochtend: oefenen / vanaf 12:00u: Pro-Am voor Vrienden en Sponsors
  • Donderdag 11 juli 1e ronde met 156 spelers
  • Vrijdag 12 juli 2e ronde met 156 spelers / cut: beste 40 spelers + gelijke score
  • Zaterdag 13 juli finale / prijsuitreiking om ca. 14:30u

Van dinsdag t/m zaterdagmiddag kan er verder niemand spelen, de baan is volledig bezet. Na de finale op zaterdag is de baan weer vrij, en op zondag 14 juli is de Maandbeker van juli waarin iedereen op de baan kan spelen terwijl deze in toernooiconditie is. We laten ook alle aankleding tijdens het weekend nog staan.

Waarom
Broekpolder wil graag zijn professionals de kans geven om zich op hun eigen baan te laten zien. Dylan Boshart speelt op de Pro Golf Tour en won afgelopen week het Leipziger Open in Duitsland, en Maarten Bosch speelt dit jaar op de PGA EuroPro Tour in Engeland en komt speciaal over voor ons eigen toernooi. Verder James Doughtie en Ramon Schilperoord. Helaas speelt Axel Geers toch niet vanwege zijn graspollenallergie. Verder bieden we de 11 spelers uit de selectie voor de hoogste competitieteams de mogelijkheid om zich op dit niveau te meten. En met het Broekpolder International Open presenteren we ons als club goed naar buiten, naast dat het heel leuk is om weer een groot toernooi te organiseren. Zie voor meer: https://www.golf.nl/nieuws/2019/jun/1906-broekpolder-international-open.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro Golf Tour
Inmiddels zijn er dit jaar 16 toernooien gespeeld op de Pro Golf Tour, van Egypte via Marokko, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië en Polen. Zie www.progolftour.de. De spelers zijn dus al een tijdje onderweg en Broekpolder wordt hun volgende stop. Alle topspelers van de Order of Merit zijn bij ons aanwezig. De top-5 promoveert aan het eind van het seizoen naar de Challenge Tour en hierna zijn er nog vier toernooien, dus het wordt een belangrijk toernooi voor de jaarranglijst.

2e Golftoernooi van Nederland
Het Broekpolder International Open is na het KLM Open het 2e golftoernooi van Nederland. Maar het wordt niet grootschalig, het is vrij toegankelijk (gratis entree), we doen niet overdreven qua aankleding en we werken alleen met vrijwilligers. De begroting is voor 80% opgebracht door leden van de club (Vrienden) en het toernooi is daarmee helemaal van ons.

 

 

 

 

 

 

 

Publiek
Gastvrijheid staat voorop in het Broekpolder International Open: wij willen aan bezoekers laten zien dat Broekpolder een mooie baan is waarop wedstrijdgolf gespeeld kan worden en waar je met veel plezier kunt rondlopen. Iedereen mag in het clubhuis, er is alleen een klein stuk gereserveerd voor de spelers (players lounge). Vraag aan de leden: wijs buitenstaanders de weg, geef niet-golfers tips waar ze het beste kunnen gaan kijken en waar ze op moeten letten. We willen er een gezellig toernooi van maken met golf van hoge kwaliteit.

Parkeren
De parkeerplaats bij het clubhuis (P1) is gereserveerd voor de spelers en de organisatie. Leden en bezoekers parkeren langs de weg bij hole 10 en 11 (P2). Er zijn parkeerregelaars/vrijwilligers om dat in goede banen te leiden. Toegang tot P1 kan alleen met een parkeerkaart. Kom zoveel mogelijk samen in de auto óf op de fiets, motor of scooter.

 

 

 

 

 

Programmaboekje / horeca
We hebben een programmaboekje gemaakt dat wordt uitgedeeld bij aankomst op de baan. Daarin staat informatie over de spelers, de Pro Golf Tour en een plattegrond van de baan. Ook worden de dagmenu’s en -aanbiedingen van het restaurant vermeld, waarmee Fred en Esther Diks iedereen gastvrij willen onthalen.

Brochure Pro Golf Tour Broekpolder International Open 2019

Hole-in-one prijs op 9
Tijdens het toernooi staat er een prijs van € 1.000 op de eerste hole-in-one op 9 (gesponsord door RS Golf). Gaat die geslagen worden? Het is dichtbij het clubhuis, iedereen kan het volgen. Zoals gebruikelijk op de Tour krijgt alleen de eerste hole-in-one de cheque, de volgende niet.

Vrijwilligers
We hebben nog een paar vrijwilligers nodig voor spotten, marshallen, scoren, starten, parkeren en dergelijke. Het wordt heel gezellig, net als vorig jaar, je krijgt een mooi poloshirt van Quick, goed te eten in het crewcafé en maakt nieuwe vrienden. Meld je aan bij José Albers: 06-25435431 of joseawillems@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trolleys
Spelers die met het vliegtuig naar Nederland komen hebben geen trolley bij zich. Graag willen ze die bij ons huren, net als vorig jaar, en daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die voor een paar dagen hun trolley ter beschikking willen stellen. Er komt keurig een sticker met je naam op, de caddiemaster beheert de uitgifte van trolleys en vraagt een borg van de spelers (paspoort, rijbewijs). En hij let op dat de trolleys weer terugkomen. Na het toernooi kun je de trolley dan weer ophalen. Je mag al in het weekend naar de caddiemaster gaan met je trolley, maar het wordt echt nodig op dinsdag en woensdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eikenprocessierups
Ook Broekpolder heeft de eikenprocessierups aan de bomen hangen. Let daarom op als je door de baan loopt, de meeste plekken staan met linten aangegeven. Trek bij voorkeur een lange broek en shorts met lange mouwen aan en neem een crème mee om in te smeren als ze je toch te grazen nemen. Ook de artsen van het toernooi hebben daar middelen tegen. Zie www.oakie.info.

Wegafsluiting A20
Rijkswaterstaat doet groot onderhoud aan de snelweg A20 tussen het Kleinpolderplein en het Kethelplein. Gaan we allemaal plezier aan beleven als het klaar is, maar intussen is de snelweg wel dicht komend weekend en van vrijdagavond 12 juli 22:00u t/m maandagmorgen 15 juli 05:00u. Dus de finale op zaterdagochtend is moeilijker te bereiken. Vanuit Rotterdam kan je het beste één van de volgende keuzes maken:

– Binnendoor door Schiedam, bij het Vlietland ziekenhuis langs de snelweg gaan rijden en dan in Vlaardingen de Broekpolder insteken.
– Bovenlangs: de A13 naar Delft, afslag Delft-Zuid linksaf richting A4, bij Golfclub Delfland de A4 naar beneden en dan op het Kethelplein naar rechts.
– Onderlangs: door Rotterdam naar Zuid en de A15, Beneluxtunnel naar boven, op het Kethelplein naar links.

Zie https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/06/a20-werkzaamheden-gouda-richting-rotterdam-5-8-juli-en-12-15-juli-2019.aspx.

Het Kethelplein is volledig vrij, dus vanaf de A4 uit noord- en zuidrichting te gebruiken.