» Hubert Tisserand vergroot zijn voorsprong op 2e dag

Hubert Tisserand vergroot zijn voorsprong op 2e dag

Het werd een lange tweede dag op Golfclub Broekpolder omdat het spel twee keer werd stilgelegd door onweer. Door de vertraging van 4 uur moesten de laatste spelers hun 2e ronde door invallende duisternis staken om morgenochtend om half 8 terug te komen voor het restant. Hierdoor kan de finaleronde pas om 10 uur beginnen. Het weerhield de Fransman Hubert Tisserand er niet van om zijn voorsprong stevig te vergroten met een ronde van -5 (67 slagen) voor een totaal van -12. Hiermee heeft hij een gat geslagen naar drie spelers met -6, namelijk de Nederlandse amateur Stan Kraai en de Duitsers Florian Fritsch, oud European tourspeler, en Hinrich Arkenau, de nummer 5 van de Order of Merit van de Pro Golf Tour dit jaar. Misschien kan de Fransman Felix Mory daar nog tussenkomen, want hij staat op -5 maar moet zijn 2e ronde nog afmaken.

Hubert Tisserand

Hinrich Arkenau

Stan Kraai

(foto’s: Golfsupport)

De vrijdag begon na drie kwartier al met onweer en regen, die een uur vertraging opleverden, maar de grootste klap kwam om 11 uur toen het onweer recht over Broekpolder trok met daarachter zware buien. Gevolg was dat de hele golfbaan blank stond, maar door inzet van de greenkeepers van de club en het typische karakter van een polder, waar water makkelijk afgevoerd wordt, konden de spelers om 2 uur ’s middags weer spelen. Maar toen hadden ze wel drie uur in het clubhuis zitten wachten.

Van de overige Nederlanders staat Philip Bootsma er het beste voor met totaal -3, gevolgd door Mike Toorop en Floris de Haas met -1. De laatste moet zijn ronde morgen vroeg nog uitspelen. De verwachte cut ligt nu op +1, maar zou nog naar +2 kunnen gaan, afhankelijk van de scores van morgenochtend vroeg. Voor de spelers van Broekpolder was het een moeilijke dag, ondanks dat ze lang in hun eigen vertrouwde clubhuis mochten wachten. Het is spannend of amateur Henry Lai (momenteel +2) en clubprofessional James Doughtie (momenteel +3) morgenochtend nog kunnen opschuiven in het klassement. Als de cut naar +2 gaat zou Timo Thans de finaleronde alsnog mogen spelen. Bijzonder was de actie van Hubert Tisserand bij zijn laatste twee holes in de late avond, want terwijl zijn medespelers nog moesten putten op hole 8 (gestart op 10), had hij zijn put al gemaakt, rende hij naar de afslag van hole 9 en sloeg daar af vlak voordat de toeter ging om de spelers binnen te roepen. Zijn flight mocht daardoor hole 9 nog spelen, waardoor Hubert Tisserand morgenochtend vroeg niet hoeft terug te komen voor een hole. Een soortgelijke sprintactie deed Ian Poulter in 2011 op hole 18 van de Players Championship op TPC Sawgrass.

Zaterdag de derde en finaleronde van het Broekpolder International Open. Door het restant van de 2e ronde wordt verwacht dat de laatste spelers om 4 uur ’s middags binnenkomen. Het wordt goed weer, dus mooi om te gaan kijken bij het 2e golftoernooi van Nederland.

(foto’s: Broekpolder)