» Heren 1 op zaterdag 26 mei a.s. in de kruisfinale voor het landskampioenschap

Heren 1 op zaterdag 26 mei a.s. in de kruisfinale voor het landskampioenschap

door Roelof Rijnhout

Nadat we in 2015 toppers als Dylan Boshart, Maarten Bosch en Axel Geers waren verloren aan het pro-bestaan, moest er worden gebouwd aan een nieuw team. James Doughtie en Edward Kats kregen de taak een jonge groep klaar te stomen voor de kruisfinales van 2019. De basis van dit team moest gaan bestaan uit echte ‘Broekpolderaars’ en leeftijd speelde hierbij geen rol.

In het najaar van 2015 zijn we de voorbereiding op de competitie gestart met een groep van 9 spelers, bestaande uit eigen topjeugd en twee ervaren spelers van buitenaf. Ondanks de eenvoudige handhaving was duidelijk dat er gewerkt moest worden aan één team van 6 spelers dat zich zou committeren voor de komende jaren. Dus werd er voor de competitie van 2017 gekozen voor een jong team met een gemiddelde leeftijd van nog geen 18, gekscherend het ‘Fristi’-team bestaande uit Brayan Schrage, Henry Lai, Timo Thans, Thomas Tsiafitsas, Hidde Kats en Roelof Rijnhout. Er werden vaste foursomes gecreëerd en veel geïnvesteerd in lessen en teambuilding.

Voor 2018 zijn we op dezelfde weg doorgegaan: iedere dinsdagavond werd er getraind met of zonder sneeuw. Steeds meer groeide er een team en steeds meer kwam er het besef dat de kruisfinales al in 2018 tot de mogelijkheid behoorde. Het laatste puzzelstukje werd gelegd na het verlies in de tweede competitiewedstrijd tegen de Noord-Nederlandse. Caddies waren noodzakelijk. Met Henry Zegers, Bas Hesselink, Rogier Rijnhout en Edward Kats aan de tas zijn we ongeslagen en zijn de kruisfinales een feit.

Het team is ontzettend trots op de evolutie van ‘Fristi’-team in 2017 naar één (vrienden)team dat in het weekend van 26 mei aanstaande mag gaan strijden om het landskampioenschap.
Hiervoor willen we James Doughtie en Edward Kats danken voor hun onvoorwaardelijk steun en begeleiding van de afgelopen jaren! De caddies voor hun toewijding (zelfs de Noord Nederlandse is geen probleem) en samenwerking! Daarnaast is het team ontzettend blij met alle support binnen de club en was dan ook blij verrast met de enorme ledenopkomst tijdens de laatste wedstrijd (zie foto). Dank hiervoor!

Spelend voor publiek geeft een extra boost en daarom hopen we tijdens de kruisfinales weer te kunnen rekenen op jullie support! We spelen zaterdag 26 mei op De Lage Vuursche tegen Noordwijk 1 en hopelijk de dag erna de finale om het landskampioenschap!

(Klik voor vergroting)