Heren 2 en Heren 3 terug naar Reserve Hoofdklasse

●Heren 2 en Heren 3 terug naar Reserve Hoofdklasse

door Diederik Sikkens

Afgelopen zondag zijn onze herenteams 2 en 3 teruggekeerd in de Reserve Hoofdklasse. Heren 2 degradeerde vorig jaar en is dus binnen 1 jaar weer terug op het niveau waarop het team thuishoort. Heren 3 degradeerde 3 jaar geleden en is dus nu ook terug op het hoogste niveau.

Beide teams speelden op ‘t Zelle in de Achterhoek voor de promotie. Heren 2 tegen Haviksoord en Heren 3 tegen Noordwijk. Vooral voor Heren 3 werd het erg spannend. Het verschil bij Heren 2 was bij de middag al duidelijk.

Onze jonge talenten uit Heren 2 (Timo Schrijver, Lucas van Duyvenbode, Emilio Meijer, Lars Lucardie en Ruben van der Meijde), aangevuld met ervaren captain Maurits Dijkshoorn, hadden de schaapjes in de ochtend al op het droge. Na drie gewonnen doubles was de stand 6-0 en ‘s middags zou het even afgemaakt worden. Virtueel ging het even mis in het begin, maar al vrij snel werden de partijen ook in de middag naar hun hand gezet. Uiteindelijk resulteerde dit in een zakelijke 13-5 overwinning waardoor de promotie een feit was.

Bij Heren 3 daarentegen werd het spannend, heel spannend. Het begon al op zaterdag. Tijdens het voorspelen ging het flink mis met de enkel van Miech Hoogendijk, de enkel kreeg een klap na het springen over een slootje, resultaat; clubhuis bellen, Miech kon niet meer lopen en moest opgehaald worden met een buggy. Dag promotiewedstrijd.

Super-sub Julius Meijer was reeds present in het geval Sem Westdijk niet zou kunnen spelen, als Heren 1 de finale van het Landskampioenschap had bereikt (jammer Heren!).

Zondag begon het spel matig met een 3-3 stand als gevolg. Sem en Julius redden het net niet in de dubbel, Andreas Tio en Wouter van Noorloos haalden een belangrijk punt binnen en Diederik en Alexander Sikkens de volle 2 punten. De middag werd spannend, heel spannend.

De eerste drie singles gingen allemaal verloren waardoor een stand van 3-9 op de borden kwam. Vrij snel werd het gelukkig 5-9 door de overwinning van Diederik. Toen waren er nog 2 partijen in de baan. Wouter stond A/S, na een paar holes daarvoor nog flink up te hebben gestaan en Julius stond 2 down, 4 te gaan. Maar het onmogelijk gebeurde, Wouter maakt een sandsafe op 18 om zijn partij te winnen en Julius won 15, 16 en 17 om naar 1 up te gaan. Uiteindelijk wonnen beide heren dus en was een playoff een feit.

Op de playoff leek het mis te gaan op de teebox, Sem Westdijk miste de fairway waardoor een moeilijke bal uit de bossen het resultaat was. De tegenstander lag midden fairway en zou het wel even gaan doen. Vanuit de bomen kwam de slag van de dag, de slag van het weekend, de slag van het seizoen, op iets meer dan een meter achter de hole terecht. Na een 2 putt par voor Noordwijk maakte Sem zijn putt en was zelfs de geweldige geluidsuitbarsting tot in Doetinchem te horen.

Heren 2 en Heren 3 zijn volgend jaar terug in de Hoofdklasse! Het was echt een geweldige dag met een fantastisch resultaat.