» Dove Golfer Allen John, lijstaanvoerder van de Pro Golf Tour, speelt mee

Dove Golfer Allen John, lijstaanvoerder van de Pro Golf Tour, speelt mee

Door: Roman Henke

De dove Duitse golfer Allen John, lijstaanvoerder van de Pro Golf Tour, speelt van 11 t/m 13 juli mee in het Broekpolder International Open.

Bijzonder aan deze speler is dat hij sinds zijn geboorte vrijwel helemaal doof is, maar dat weerhoudt hem er niet van internationale successen te behalen. Zonder gehoorapparaat hoort hij niets, ook niet als er hard “fore” wordt geroepen op de golfbaan als waarschuwing voor een afzwaaier.

Eerder is Allen John wereldkampioen golf voor doven geweest en heeft hij de gouden medaille gewonnen op de Deaflympics van 2017 in Samsun, Turkije. Ook tussen de gewone golfers is hij succesvol. In 2018 haalde hij op het hoogste Europese profniveau de tweede plaats op het Porsche Open in Hamburg van de European Tour. In april dit jaar won Allen John in Marokko het Open Michlifen en vorig jaar won hij het Raiffeisen St Pölten in Oostenrijk, beide toernooien als onderdeel van de Pro Golf Tour, de derde divisie van het Europese profgolf. Allen John is hard op weg om begin oktober, na het slottoernooi van de Pro Golf Tour, een van de vijf kaarten met speelrecht te bemachtigen voor de op een na hoogste speeldivisie de European Challenge Tour. In de tweede week van juli kan John daarvoor een belangrijke stap zetten door het Broekpolder International Open te winnen. Met nog vijf toernooien te gaan voor het slottoernooi en een voorsprong van ruim € 5.000 op de nr. zes in het klassement is die promotie helemaal nog niet zeker.

Allen John is 31 jaar, heeft eerder al een tijd als professional gespeeld op de diverse professionele tours maar zag zich toen vanwege blessureleed genoodzaakt om een aantal jaren te golfen onder de amateurstatus. Hij is sinds een paar jaar weer helemaal terug als professional en niets, ook niet zijn doofheid, lijkt hem te weerhouden van een verdere opmars in het professionele golf. Momenteel is hij nr. 357 op de wereldranglijst. Hij is een kanshebber voor de overwinning op Broekpolder.

Ranglijst (Order of Merit) van Pro Golf Tour